Compact Flash – SD adapter

Jeg pleier å ha mye rare ideer om hva som burde ha vært mulig med teknologi, men akkurat dette er så innlysende og genialt at jeg er flau for at jeg ikke har tenkt på det før. Et adapter (Delock 61796) som gjør det mulig å benytte SD minnekort i apparater som bare støtter Compact Flash, som f.eks. mitt aldrende Canon EOS 350D speilreflekskamera.

Altså, kameraet fungerer jo med CFlash kort, men jeg har ikke lengre noen PCer som har CFlash leser, og det begynner å bli en smule knotete å importere bildene på PS3, så over på USB pinne og inn på PC. Ikke er de store heller de CFlash kortene jeg har, 1GB hver.

Så plutselig en dag ramlet jeg over noe så genialt som et SD til Compact Flash adapter. 100kr ca, og kan da bruke minnekort av «alle» størrelser og putte i en hvilke som helst enhet. Endte etter litt googling opp med et adapter som noen bekreftet at fungerte med EOS 350D.

Det er allerede testet og fungerer som smurt. Eneste som kan være et problem er at hastigheten på SD kort generelt er dårligere enn CFlash, men oppløsning på 350D er såpass lav at jeg aldri vil oppleve ytelsen på SD kort som noe problem med min bruk av kameraet.

20140108-223221.jpg