Bosch PFS 5000E

Da har jeg endelig fått prøvekjørt malingsprøyten fra Bosch, og det var vel for godt til å være sant ja…

De skrøyt jo så fælt av den på bl.a. Dinside, og den var utsolgt i butikkene store deler av mai, men jeg tror jeg beholder malerrullene mine inntil videre.

 

Her er mine egne erfaringer så langt.

* Den blåser så mye malingspartikler ut i luften, at det første jeg erfarte var å maskere/tildekke absolutt alt. Rommet må være hermetisk lukket og tildekket.

IMG_1828

* Jeg brukte like lang tid på å maskere ekstra som jeg hadde brukt på ett strøk med rulle inkl. vanlig «tape langs kantene maskering».

IMG_1829

* Da alt var maskert og maskinen var innstilt og klar til bruk gikk det forsåvidt framover. Den er lett å holde og det er deilig å slippe å «dyppe» rullen/kosten hele tiden. men….

* Den lille beholderen på 1 liter som sitter på sprøyta går fort tom, og det opplevdes egentlig som mer irriterende å stoppe maskinen, fylle på beholderen enn å måtte dyppe rullen/kosten jevnlig. Det griser å fylle på beholderen, men mulig det er «brukerfeil» :)

* Jeg har brukt den på «lodden» 70-talls tapet, og selv om den blåser mye var det ikke kraftifg nok til å få malingen «inn i» tapeten. Det første strøket gjorde jeg med sprøyten, men måtte nærmest gå over en gang til med rulle for å få malingen inn i tapeten.

* Den var ikke enklere å rengjøre enn en rulle.  Og tar du prisen på maskinen i betrakning kan du kjøpe mange ruller og rett og slett kaste de i stedet for å rengjøre de.

 

Det ble med det første forsøket på et strøk med sprøyte, resten ble med rulle gitt.  Jeg maler 10 ganger raskere, bedre og enklere med en rulle, rett og slett fordi en rulle påfører så vanvittig mye mer maling pr «strøk» enn sprøyten… Det søler ikke på langt nær like mye, og det er mye lettere å påføre det jevnt med rulle.  Den var egentlig ikke bedre inntil kanter eller i hjørner heller, men der tror jeg kanskje mer at det var tapeten som var synderen.

 

Jeg har ikke testet enda, men jeg tror kanskje denne sprøyten har sin funksjon når du skal male kriker og kroker hvor du ikke kan «peise» på med en rulle. Der du må veksle mellom rull og pensel for å få malingen inn overalt.. Der kan det hende denne maskinen er god….